Tiilikaton pinnoitus

Onko tiilikattosi siinä kunnossa että se pitäisi pinnoittaa?

Tiilikaton pinnoitus tulee ajankohtaiseksi silloin, kun tiilet alkavat haalistua, sammaloitua ja haurastua. Huoltoväli pinnoitukselle on olosuhteista riippuen noin 10-15 vuotta. 

Vuodenajat aiheuttavat erilaisia rasitteita tiilikatoille. Tutut pohjoismaiset olosuhteet kuten, suuret lämpötila- ja kosteusvaihtelut sekä katolle kertyvä kasvusto kuluttavat tiilen pintaa. Kun tiilen pinta rapautuu, saatat nähdä tiilen pinnan värin haalistuneen, kasvustoa tiilen pinnassa ja räystäskouruissa sekä sadevesikaivossa pieniä tiilenmurusia. Vanhat tiilet saattavat halkeilla ihan itsestään haurastuneen rakenteen takia.

Tiilikaton pinnoitus sisältää aina kaksi pinnoituskertaa. Ensimmäisen pinnoituskerta imeytyy tiilen huokosiin lujittaa tiilen rakennetta. Toinen pinnoitus lujitaa tiiltä entisestään ja antaa tiilelle pinnan, joka estää sammaleen ja kasvuston rakentumista tiilen pintaan. Pinnoitettu katto antaa katolle uudenveroisen ilmeen!

Tiilikaton pinnoitus kestää noin 10-15 vuotta, jolloin on hyvä tehdä pinnoitus uudestaan. Valmis pinta kestää säärasituksen, antaa katolle lisää ikää ja antaa talolle ryhdikkään ulkonäön!

Ennen ja jälkeen -kuvia tekemistämme kohteista

Ennen ja jälkeen -kuvia tekemistämme kohteista

Miten teemme tiilikaton pinnoituksen?

^
1. Talon kartoitus ja tarjous maalausurakasta

Sovitaan tapaaminen. Aluksi selvitämme tilikaton kunnon ja katon neliömäärän. Tapaamisen yhteydessä annamme kiinteähintaisen tarjouksen urakasta.

^
2. Kiinteä urakkasopimus

Kiinteähintainen urakkasopimus tarkoittaa, että kun sovimme urakkahinnan, niin se pitää. Lisäkuluja ei tule. Meidän mielestämme tämä on reilu ja selkeä malli. Sopimuksen yhteydessä sovitaan myös maalausurakan ajankohdasta.

^
3. Maalarit tulevat pihaan

Maalarit tulevat ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Ensiksi meidän maalareilla on tapana esitellä itsensä ja käydä läpi käytännön järjestelyt; mistä saa veden pesua varten, työajat sekä muista käytännön asioista.

^
4. Huolto, pesu ja suojaukset

Aloitamme pohjatyöt pesemällä katon korkeapainepesurilla. Pesun jälkeen tyhjennämme räystäskourut puhtaaksi. Haljenneet kattotiilet vaihdamme uusiin. Tämän jälkeen katolle levitetään kasvustonestoaine. Suojauksessa otamme huomioon asiakkaan terassin, pihakalusteet ja istutukset.

^
5. Tiilikaton pinnoitus

Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden jälkeen pinnoitamme tiiilikaton korkeapainemaaliruiskulla kahteen kertaan. Ensimmäinen pinnoituskerta tehdään ohennetulla ja toinen kerta ohentamattomalla tiilikattomaalilla. Pinnoituksessa otamme huomioon säävaihtelut, jotta saatte parhaan lopputuloksen.

^
6. Pihan siivous

Kun maalaustyöt on tehty, siivoamme työmaan. Haluamme muutenkin huolehtia jatkuvasti siisteydestä yleisen viihtyvyyden vuoksi.

^
7. Valmista tuli!

Kun urakka on valmis, teemme sinun kanssasi yhdessä lopputarkastuksen. Mikäli korjattavaa löytyy, paikkaamme jäljet. Lopuksi saat talon huoltokirjaan tästä lopputarkastuspöytäkirjan. Ammattitaidolla maalattu talo suojaa taloasi taas seuraavat 10 vuotta.

^
8. Kahden vuoden takuu

Lopputarkastuspöytäkirjassa mainittu kahden vuoden takuu pitää. Mikäli huomaat maalausurakasta kahden vuoden sisällä jotain huomautettavaa, tulemme paikalle ja paikkaamme virheemme. Teemme työmme tietysti sillä tarkkuudella, kuin maalaisimme isovanhempiemme taloa. 

Kuvia tiilikaton pinnoituksista

Pyydä maksuton arviokäynti

Minua kiinnostaa

Joonatan Eskola

Joonatan Eskola

Aluepäällikkö

Tampere

Myynti ja työnjohto

Antton Eskola

Antton Eskola

Aluepäällikkö

Lahti

Myynti ja työnjohto