Ulkoverhouksen huoltomaalaus

Onko ulkoverhouksesi maalipinta siinä kunnossa, että se pitäisi maalata?

Talon huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi silloin, kun ulkoverhouksen maalipinta alkaa hilseillä, haalistua ja haurastua. Hyvä testi on kokeilla maalipintaa kynnellä – jos maalia lähtee helposti rapsuttamalla – huoltomaalaus on ajankohtainen.

Kun maalipinta hilseilee, talon paljaat puupinnat altistuvat kosteudelle. Kosteus itsessään aiheuttaa puuosissa homepilkkuja, ja heikentää pitkällä aikavälillä ulkoverhouksen kuntoa. Maalipinta kärsii auringon paisteesta, kosteudesta ja tuulen kuljettamasta liasta. Tämän vuoksi huoltomaalaus on paikallaan tehdä noin 10 vuoden välein. Maalattu ulkoverhous on myös kauniin ja ryhdikkään näköinen.

Miten teemme maalausurakan?

^
1. Talon kartoitus ja tarjous maalausurakasta

Sovitaan tapaaminen. Aluksi selvitämme ulkoverhouksen kunnon, laskemme seinien neliömäärän. Valitaan yhdessä maalilaatu ja värisävy. Tapaamisen yhteydessä annamme kiinteähintaisen tarjouksen maalausurakasta.

^
2. Kiinteä urakkasopimus

Kiinteähintainen urakkasopimus tarkoittaa, että kun sovimme urakkahinnan, niin se pitää. Lisäkuluja ei tule. Meidän mielestämme tämä on reilu ja selkeä malli. Sopimuksen yhteydessä sovitaan myös maalausurakan ajankohdasta.

^
3. Maalarit tulevat pihaan

Maalarit tulevat ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Aivan ensiksi meidän maalareilla on tapana esitellä itsensä ja käydä läpi käytännön järjestelyt; mistä saa veden puhdistukseen, työajat sekä muista käytännön asioista.

^
4. Huolto, pesu ja suojaukset

Aloitamme seinän pohjatyöt pesemällä likaantuneet, maalattavat pinnat homepesulla. Pesun jälkeen irroitamme vanhan heikosti kiinni olevan maalin teräskaapimella tai -harjalla käsivoimin. Tämän jälkeen suojaamme talon tarvittavilta osin esim. terassit.

^
5. Pohja- ja pintamaalaus

Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden jälkeen maalaamme paljaat puupinnat pohjamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen maalaamme seinät kertaalleen tai kahteen kertaan sopimuksen mukaisesti. Maalatessamme otamme huomioon säävaihtelut, jotta saatte parhaan lopputuloksen.

^
6. Pihan siivous

Kun maalaustyöt on tehty, siivoamme työmaan. Haluamme muutenkin huolehtia jatkuvasti siisteydestä yleisen viihtyvyyden vuoksi.

^
7. Valmista tuli!

Kun urakka on valmis, teemme sinun kanssasi yhdessä lopputarkastuksen. Mikäli korjattavaa löytyy, paikkaamme jäljet. Lopuksi saat talon huoltokirjaan tästä lopputarkastuspöytäkirjan. Ammattitaidolla maalattu talo suojaa taloasi taas seuraavat 10 vuotta.

^
8. Kahden vuoden takuu

Lopputarkastuspöytäkirjassa mainittu kahden vuoden takuu pitää. Mikäli huomaat maalausurakasta kahden vuoden sisällä jotain huomautettavaa, tulemme paikalle ja paikkaamme virheemme. Teemme työmme tietysti sillä tarkkuudella, kuin maalaisimme isovanhempiemme taloa. 

Kuvia puutalon huoltomaalauksista

Pyydä maksuton arviokäynti

Minua kiinnostaa

Joonatan Eskola

Joonatan Eskola

Aluepäällikkö

Tampere

Myynti ja työnjohto

Antton Eskola

Antton Eskola

Aluepäällikkö

Lahti

Myynti ja työnjohto