Ulkoverhouksen uudismaalaus

Oletko rakentanut juuri uuden talon, ja nyt olisi aika ensimaalaukselle?

  • Mikäli talon puutavara on niin sanottua raakalautaa, jossa ei ole pohjamaalia, täytyy talo maalata kolmeen kertaan: ensin pohjamaalilla, sitten kahteen kertaan pintamaalilla.
  • Tyypillisesti puutavara ostetaan pohjamaalattuna uudiskohteisiin, jolloin asiakkaalle jää maalattavaksi talo kahteen kertaan pintamaalilla.
  • Puutavara voi olla myös pohjamaalattuna ja kertaalleen pintamaalattuna  eli niin sanotusti välimaalattuna, jolloin jäljelle jää maalata talo kertaalleen.

Hyvin maalattu talo suojaa ulkoverhousta auringon paisteelta ja kosteudelta pidentäen näin puurakenteen ikää. Säännöllisesti, noin 10 vuoden välein maalattu puutalo kestääkin aikaa ja säätä hyvin. Oikein tehtynä, laadukas maalaus pystyy myös puhtaana liasta ja säilyttää ryhdikkään ulkonäön.

Miten teemme maalausurakan?

^
1. Talon kartoitus ja tarjous maalausurakasta

Sovitaan tapaaminen. Aluksi laskemme seinien neliömäärän ja valitaan maalilaatu sekä värisävy. Tapaamisen yhteydessä annamme kiinteähintaisen tarjouksen maalausurakasta.

^
2. Kiinteä urakkasopimus

Kiinteähintainen urakkasopimus tarkoittaa, että kun sovimme urakkahinnan, niin se pitää. Lisäkuluja ei tule. Meidän mielestämme tämä on reilu ja selkeä malli. Sopimuksen yhteydessä sovitaan myös maalausurakan ajankohdasta.

^
3. Maalarit tulevat pihaan

Maalarit tulevat ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Aivan ensiksi meidän maalareilla on tapana esitellä itsensä ja käydä läpi käytännön järjestelyt; mistä saa veden puhdistukseen, työajat sekä muista käytännön asioista.

^
4. Pohja- ja pintamaalaus

Varsinainen työ alkaa ennen maalausta suojaamme talon tarvittavilta osin. Mikäli ulkoverhousta ei ole tehtaalla pohjamaalattu, seinät pohjamaalataan ensin. Pohjamaalauksen jälkeen maalaamme seinät kertaalleen tai kahteen kertaan sopimuksen mukaisesti. Maalatessamme otamme huomioon säävaihtelut, jotta saatte parhaa lopputuloksen.

^
5. Pihan siivous

Kun maalaustyöt on tehty, siivoamme työmaan. Haluamme muutenkin huolehtia jatkuvasti siisteydestä yleisen viihtyvyyden vuoksi.

^
6. Valmista tuli!

Kun urakka on valmis, teemme sinun kanssasi yhdessä lopputarkastuksen. Mikäli korjattavaa löytyy, paikkaamme jäljet. Lopuksi saat talon huoltokirjaan tästä lopputarkastuspöytäkirjan. Ammattitaidolla maalattu talo suojaa taloasi taas seuraavat 10 vuotta.

^
7. Kahden vuoden takuu

Lopputarkastuspöytäkirjassa mainittu kahden vuoden takuu pitää. Mikäli huomaat maalausurakasta kahden vuoden sisällä jotain huomautettavaa, tulemme paikalle ja paikkaamme virheemme. Teemme työmme tietysti sillä tarkkuudella, kuin maalaisimme isovanhempiemme taloa. 

Kuvia puutalon uudismaalauksista

Pyydä maksuton arviokäynti

Minua kiinnostaa

Joonatan Eskola

Joonatan Eskola

Aluepäällikkö

Tampere

Myynti ja työnjohto

Antton Eskola

Antton Eskola

Aluepäällikkö

Lahti

Myynti ja työnjohto